lørdag 2. mai 2009

Vi har kjøpt ovn!


Etter å ha sjekket mulige løsninger på ovn kom vi frem til at vi ønsket en peisovn med stor glassflate, rentbrennende glass og askeskuff. Mange har også anbefalt ovner fra Contura og etter mye nyttig hjelp fra murmester Rune Ek Larsen hos Varmefag- Kakkel & Peis Spesialisten AS i Drøbak har vi kjøpt Contura 585.
Veggen bak ovnen og pipa har vi tenkt å kle med stein. Dette er ikke godkjent som brannmur og vi har derfor vært usikker på hvor langt ut i rommet ovnen vil komme. Utstyrt med tegninger fikk vi et godt forslag på løsning i butikken; Ikke legg panel på veggen, men fell inn Siporex plater som brannmur og så kle med stein utpå der igjen. Dermed vil ikke brannmuren bygge ut i rommet, ovnsrøret vil få rett treffpunkt i pipa og vi vil få en godkjent brannmur.
Vi har tenkt å behandle gulvet med litt farge og så lakk. Under ovnen vil vi ha glassplate slik at gulvet syntes. Siden furugulv er levende materiale ble vi anbefalt 8 mm plate slik at man ikke risikerer luftlommer (støvsamlere) mellom gulvet og glassplata.


I samme butikk fant vi en flott vedkurv som vi mener passer utmerket på hytta, så den ble med på kjøpet og er nå lagret på garasjeloftet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar