mandag 27. april 2009

Varmekilder

I hytta vår vil det være elektrisk varmeovner som grunnvarme, men vi vil også bruke ved til oppvarming. Alle sier at ovner er mest praktisk, men det er jo flott med peis!Vi har sett på ovner som denne fra Contura. Syntes den har fin design og liker godt at man ser flammen fra flere vinkler. Flere naboer har også ovnen og er fornøyd.
Et annet alternativ er å ha en ovn mer av typen peis som denne fra Nordpeis. Vi er litt usikker på hvor godt en slik varmekilde varmer.
Ellers er vi opptatt av rentbrennende ovn slik at vi ikke må rengjøre glasset hele tiden for å se flammene, og at det skal være enkelt å tømme asken.
Veggen bak ovnen ønsker vi å kle med stein, men vil vente med å velge type stein til vi har valgt ovn.
Dere som har hytte; hva har dere som varmekilder og er dere fornøyd?
Dere som bygger hytte, hvilke løsninger har dere valgt og hvorfor?
1 kommentar:

  1. Hei
    Vi kommer til å velge tradisjonell peis med innsats. Ønsker er å lage en helt rett tørrmurs"vegg" med en enkel firkantet åpning der man ser bålet uten noen hindringer. Har lett mye etter den rette innsatsen, men syns at de tradisjonelle fra Jøtul og Dovre har for mye dører eller er for små. (har slik type hjemme) Nå har jeg funnet et godt alternativ fra den store tyske produsenten Spartherm. De har dør som heises opp i kappen og dermed ikke syns om du ønsker å fyre som en åpen peis. Varmeeffekten er som for andre peisinnsatser. Prisen er også helt konkurransedyktig. Personlig liker jeg peiser bedre enn ovner og derfor har vi valgt det.
    mvh
    Toril

    SvarSlett