fredag 15. mai 2009

Klar for kjøkken!

Selv om vi skal ha levert hytten stort sett ferdig er det mange timer som går med til å sjekke ulike løsninger på stort og smått. I dag var det kjøkken som skulle avgjøres. Vi har en tid innhentet flere tilbud på kjøkken, men det er ingen som kan konkurrere med IKEA i pris og når mange skryter av kvalietet ble det etterhvert klart at kjøkken fra IKEA måtte bli løsningen.
Flere kvelder har vi sitter med program for kjøkkenplanlegging og fant etterhvert en løsning som vi tror kan bli bra, uten å ta for mye av spiseplassen. Veldig bra å kunne ta en tur til IKEA for å se ulike alternativer for skap og skuffer, samt få hjelp til å kvalitetssikre ønskene våre.

Vi har valgt Ståt fronter og takhøye skap. Baksiden og siden av benken som står ut i rommet skal vi kle med samme villmarkspanel som på veggen. Det betyr også at benkeplaten i Eik må spesialbestilles med ekstra bredde. Fordelen er at vi får litt mer arbeidsplass på benken, ulempen er at det blir dyrere.
Hvitevarer, ventilator, vasken og armatur skal vi kjøpe annet sted enn på IKEA. Men her har vi ennå ikke begynt å sjekke modeller og priser.
Mon tro om dette blir bra?

5 kommentarer:

 1. Hei på deg - har fulgt bloggen din lenge nå, og ser ofte hvor likt vi tenker alle hyttebyggere (sluker alt dere skriver på bloggene!). Veldig bra kjøkken, har tegnet IKEA-kjøkken selv nå og er utrolig imponert over pris! Lurer på om jeg virkelig har fått med alle delene til den prisen? Hvorfor valgte dere ikke hvitevarer fra IKEA også? bedre tilbud der ute ? Lykke til videre! Hilsen Ålesund

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Gøy med tilbakemeldinger :-).

  Trond ser for seg mye god tid til matlaging på hytta. Vi har derfor valgt å utvide kjøkkenet noe, slik at det blir litt mer plass inne i U-en.

  Når vi tegnet kjøkkenet selv kom prisen på ca 19.000,-, men når vi fikk hjelp på IKEA økte dette til ca 27.000,- Hovedgrunnen er at vi spesialbestiller benkeplaten i EIK. Dessuten hadde ikke vi tenkt på foringer, alle dekksidene, transport osv.

  I den endelig prisen over har vi heller ikke tatt med lys og "innmat" til skuffer.

  Når det gjelder hvitevarer ønsker vi å kjøpe dette utenom IKEA fordi vi kjenner mange som ikke er fornøyd med sine hvitevarer derfra (bl. a oppvaskmaskin som tar lang tid og bråker mye. For ventilator ønsker vi en som suger kraftigere enn hva IKEA sine alternativer gjør, og vi skal ha et høyere kombiskap enn hva IKEA leverer.

  Har også sett vasker som jeg syntes er "tynt metall" og vil få dette levert fra annet sted.

  Dette betyr at uten vask og hvitevarer ble kjøkkenet ca kr. 10.000,- dyrere enn hva som ligger i nøkkelferdig løsning fra Familiehytta.

  SvarSlett
 3. Kan på det varmesete anbefalt kjøkkefronter fra et lite snekkerverksted i Nannestad! Billig og bra!

  SvarSlett
 4. Benytt anledningen til å reklamere litt: Hvilket firma :-)

  SvarSlett
 5. Sjekk Ludvik Karlsen, Nannestad på 1881 - har ikke nummeret tilgjengelig her og nå. De fikser alt fra kjøkken, spisestuer, skap, senger mm. Vi fikk også laget en Kistefoss "look-a-like" dobbeltseng - kjempefornøyde!

  SvarSlett