mandag 4. mai 2009

Forsikring under byggeperioden

Her om dagen kom vi til å tenke på forsikring av hytta, og også forsikring under byggeperioden. En liten sjekk med Familiehytta viste at de og andre leverandører forsikrer frem til levering av materialer, men at vi må forsikre bygningen og materialer under oppføring.

Vi har derfor valgt å forsikre med fullverdidekning slik at vi også får erstattet utført arbeid ved skade, f.eks om hytten skulle bli totaltskadet i brann før overtagning. Prisen på dette er kr. 1.700,- per år, men siden vi har en kort byggeperiode på tre måneder blir den relle kostnader desto lavere. Når hytta er klar for overtakelse gjør vi om forsikringen til en vanlig fritidsboligforsikring.

2 kommentarer:

  1. Hei, vi har også valgt Familiehytta, har Contura-ovn og er like entusiastiske som dere :-)
    Et tips (hvis ikke Familiehytta har gjort noe med det) er å kjøpe noen flere ventiler. Det er ikke ventil i stuen, et sted det kan bli fuktig når man varmer opp hytten om vinteren. Svart-mugg i taket er ikke så fint :-) Vi har ventiler på alle soverom, på hemsen, på badet (men vi har forbrenningstoalett så dette er påkrevet) og i stuen. Da blir luften tørrere, det er lettere å varme opp hytten og selv om alle luker er oppe holder hytten utrolig godt på varmen.

    Lykke til, vi har hatt hytten i 1 1/2 år, hadde 81 overnattingsdøgn i fjor og kan ikke finne noe galt enda.

    SvarSlett
  2. Takk for tipset. Det blir nok ventil i stuen også. Nå gleder vi oss skikkelig. Går alt som planlagt de siste dagene begynner arbeidet i neste uke.

    SvarSlett