torsdag 2. april 2009

Skal vi forlenge stuen/taket eller ikke?Hytte vår er planlagt i front slik som bildet over. Det er mulig å forlenge stuen med ca 1 meter, slik at det ikke blir "et innhogg". Imidlertid mister vi da det lille overbygget på terassen.


Et alternativ er da å trekke taket lenger ut (bildet under). Men vi syntes at hytta da kanskje blir litt "firkantet og tung".


Hva syntes dere, eller hva har dere andre byggere av Familiehytta gjort?5 kommentarer:

 1. Vi valgte å trekke ut veggen, for å få det ekstra arealet inne. Trekker ikke ut taket som et alternativ da jeg er enig med deg at fasaden da blir litt rar. Takoverbygget er ikke allverdens uansett og ikke nok til å kunne sitte ute i regnværet:)

  SvarSlett
 2. Vi valgte å beholde veggen som den er originalt med "innhogget". Det gir vel ikke all verdens takoverbygg ute på terrassen, men jeg syns det gjør fasaden litt mer "spennende". I tillegg får man jo en vinkel i stua/kjøkken, som bryter opp rommet litt.

  SvarSlett
 3. Hei

  Vi trakk taket 2,40 ut over terrassen og fjernet innhogget. Det ble veldig fint syns vi. Skikkelig tak over terrassen. Bilder kan du se på www.musdalsseter.blogspot.no. Er du i nærheten i påska er det bare å stikke innom for å se. Legg en kommentar på bloggen min så kan jeg ta kontakt med deg og gi deg veibeskrivelse :)

  På bildet du viser over er det nok 1,20 tak over terrassen.

  SvarSlett
 4. Synes absolutt den løsningen med "innhogg" og uten overbygg er arkitektonisk best.

  Varianten med utbygg kan muligens mykes opp litt med et tverrstag, kryss el. oppunder mønet. Men vil vel aldri bli helt elegant etter som taktet er så høyt.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for alle meningene. Tar gjerne imot flere! Godt å høre hva andre syns, og ulike argumenter for og imot. Dette skal vi ta med oss i den videre planleggingen.

  SvarSlett