fredag 25. september 2009

Uteareal

Nå er vi snart klar for høstferie på Furutangen, og for første gang i egen hytte!
Litt av planene for høstferien inkluderer å få litt orden på uteområdene rundt hytta.


Vi plasserte hytta et stykke fra veien. Dessverre førte dette til altfor stor nedkjørsel. Siden vi ikke har planer om flere doble garasjer de neste årene må vi forsøke å få rettet opp dette. Vi har allerede gjort avtale med maskinførere om påfyll av masse, samt gjenfylling av deler av nedkjørselen. Håpet er at dette kan gjøres i løpet av høstferien.

For noen uker siden fikk vi drenert vekk vann som hadde samlet seg i nedkjørselen og fylt på med singel foran inngangen for å begrense sand og skit inn i hytta.


Ellers er bilen full av kroker som skal henges opp, materialer til senger, mer panellakk samt et puslespill på 2000 brikker til felles glede og frustasjon om kveldene.

4 kommentarer:

 1. Hei Synnøve.
  Jeg fikk tips fra Torill på bloggen "Vårt Hyttebyggeprosjekt" om å kikke på bloggen din da du har valgt å beise og lakke furugulvet. Hvordan ble dette? Er du fornøyd? Hvilken farge valgte du på interiørbeis og hadde du matt lakk oppå? Du får gjerne kikke på bloggen vår om du vil. Vi har nettopp startet ( 11. sep) og er helt i ekstase over hyttebygging om dagen. Hodet er fullt av alt som skal gjøres og kjøpes inn og planlagt. Hytta deres ser knallfin ut. Utrolig tøft kjøkken og kjempefin farge på beisen!! Så flinke dere har vært. har dere holdt på lenge?

  Mange hilsener fra Annicken
  http://hevsdalen.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Hei Annicken!

  Skal ta en titt på bloggen, og legge den på listen. Kjenner igjen det med hodet fullt av hytte. I de mest hytteintense periodene har jeg jobbet hardt med å tenke på andre ting enn hytte.

  Når det gjelder gulvene er vi veldig fornøyd. Vi vurderte lenge børsta furugulv siden de tåler mer. Men etter å ha leid hytte med dette gulvet syntes vi de var tunge å rengjøre, og dette kombinert med betydelige høyere pris ble det "vanlige furugulv".
  Alle gulvene har fått samme behandling:
  Støvsuging, vask, pussing, ett strøk med interiørbeis og tre lag med Tre stjerner lakk for tregulv + pussing mellom strøkene med lakk. Syntes de er blitt veldig fine. Litt antikke i fargen.

  Interiørbeisen valgte vi å påføre med pensel og strøk over med tørr pensel. Da har gulvet fått en farge som det er "liv i" og ikke en jevn farge på hele flaten. Jeg syntes dette er fint og flekker vises heller ikke så godt.

  Trond og jeg har gjort alt av egeninnsats (for det meste overflatebehandling)alene, med hjelp fra guttene. Utfordringene med interiørbeis er at den trenger 24 timer før den kan overbehandles, det er lenge å vente når man har ei helg til rådighet. Lakken er veldig fin. Kan overmales etter 4 timer.

  SvarSlett
 3. En ting til, hvilken beis har du brukt? syntes nyansen ser veldig fin ut, ikke for mørk og ikke for lys. og hva slags lakk brukte dere? matt eller halvblank? Når du sier pussing mellom hvert strøk med lakk hva dreier det seg om da? pussing for hånd med sandpapir?
  Hilsen Annicken

  SvarSlett
 4. Hei igjen!

  Vi brukte Jotun Interiørbeis. Sjekket med dem om UV filter og den beskytter også mot gulning.

  Vi brukte 3-stjernes lakk for tregulv (silkematt). Forsto det slik at dette er en ny type lakk som ikke skal sprekke når gulvbordene beveger seg.

  Vi pusset over med fint sandpapir som var festet på en kloss med forlengerskaft. Husk forlengerskaft, det blir nok vonde arbeidsstillinger.

  Gulvet er ikke så blankt som det ser ut på bilder.

  SvarSlett