mandag 14. september 2009

Små detaljer

En ting er sikkert; selv om vi har overtatt hytta er vi ikke ferdig! Sist helg gikk turen på nytt til Furutangen med fullastet bil. Denne gangen med tepper og enda flere kroker og oppheng. Blant annet Sisalteppe til gangen og kjøkken.
Som hyttebyggere med nøkkelferdig løsning har vi erfart at det er vanskelig å ta stilling til alle små detaljer, og at mange detaljer klarer vi ikke å forutse. Har derfor tatt med noen bilder fra detaljer vi har tenkt på og detaljer vi har glemt.

Begynner i gangen. Her har vi satt av en krok / åpning på 60 cm. Elektrikerne har montert en stråleovn og det er satt opp en ventil for lufting. Etterhvert skal vi sette inn kurver og rister for tørking av luer, votter, skisko etc, med en ventil og dør i front. Dermed får vi et flott plassbygd tørkeskap.

Videre i gangen er det behov for ytterligere kroker. Det er mye tøy og sko. Skostativene og krokene har vi kjøpt på Åhlens. Det blir nok en tur til dit for flere kroker.På vaskerommet har vi satt inn utslagsvask. Den skal også fungere som ekstra vask når vi har større ting som skal vaskes fra kjøkkenet. På dette rommet har vi støvsuger, mopp, brannslange, ekstra wc og litt ekstra lagerplass til stort og smått. Merk det svare røret som står opp bak varmtvannstanken. Det er lufting til toalettet. Nå lukter det ikke, etter at rørlegger helte vann i sluket, men vi hadde trodd at det skulle være lufting over tak. Ikke så farlig for oss som har teknisk rom, men vet at de med bare ett toalett har vært uforberedet på dette røret inne på badet.


På badet har vi montert automatisk avtrekk for fuktig luft. Ser at det er ett behov når vi dusjer. Snedig sak som starter automatisk når fuktigheten overstiger en viss prosent. Vifta kan også overstyres med intervallstart på 3 minutter.


Forrige helg opplevde vi at utrolig mye sand og støv fulgte med både to- og firbeinte inn i hytta. Etter det har vi fått kjørt på et lass med singel, samt kjøpt denne store matten på Teppeabo ble det mye mindre rusk inn i hytta. Den var bare helt super. Stoppet det meste. Jeg hadde trodd at denne skulle bli for stor, men det ble den absolutt ikke.
Ellers gikk vi tom for gulvlakk slik at gulvet på loftet ikke fikk de siste strøkene. Men det er alltids noe å gjøre, så da ble vi ferdig med panellakk på siste soverommet på loftet.
Dette siste bildet måtte jeg bare ta med. Ole og Fanny følger med på aktiviteten på Furutangen.
9 kommentarer:

 1. Ann-Christin Pedersen15. september 2009 kl. 09:58

  Det har vært så artig å følge bloggen din. Mange tips, råd og vink til en fersk hyttebygger. Vi har akkurat kommet igang og gleder oss veldig.
  Tusen takk for en kjempefin blogg som er verdt å følge.
  Mvh. Ann-Christin

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tipset ang. vinduene.
  Men hytta er allerede bestilt den, så vi får bare gjøre det beste ut av det. Vi regner med å få startet opp i høstferien og håper på å være inne før jul til neste år..... Spennende er det uansett.
  Mvh. Ann-Christin

  SvarSlett
 3. Hei Synnøve, og takk for bilder og tips igjen! Lurte litt på det med lufting for toalettet, det svarte røret. Vi skal ha toalett både i 1. og 2.etasje, og rørlegger snakket om dette røret, som han sier må gå igjennom og over taket. Det har vi lite lyst til da vi har lagt tett membran på taket allerede... Kan det da muligens løses ved at røret går inn i veggen bak toalettet på loftet og inn på ett kott og dermed blir høyere enn toalettet? Det vil jo være noelunde likt det opplegget dere har ? Håper altså på at det ikke er ett absolutt krav til at lufterøret må gå over taket...sukk...
  Hilsen Merete i Ålesund

  SvarSlett
 4. Det med lufting av kloakkrør kan løses på flere måter. Men det kan hende at kommunen krever lufting over tak, slik det var i mitt tilfelle.
  Det kan bli noe fuktig luft så lufting på kaldloft er ikke å anbefale pga. kondensproblemer.


  Roger

  SvarSlett
 5. Hei!
  Hva slags innerdører har dere kjøpt? Heltre, hvitmalt? Var de dyre?

  SvarSlett
 6. Når det gjelder luftingen har jeg sjekket reguleringsbestemmelsene for området og der står det ikke noe om krav til lufting. Tror det er et krav om lufting over tak per boenhet, men usikker / tror ikke det gjelder hytte. Det er det kanskje noen som vet?

  Når det gjelder dører har vi valgt ferdig behandlet hvite heltredører. Mener i farta å huske at det ble et tillegg på kr. 800,- per dør. Opprinnelig skulle det være ubehandlet dører.

  SvarSlett
 7. Hallo!
  Vi gleder oss mer og mer når vi ser bildene deres. Bra det ikke er så lenge igjen. Nå er det fullt overalt hjemme.Mye å huske på som skal være med. Det blir nok full bil i hele høst ogvinter tenker jeg. skal dere kjøpe årskort til gutta i slalombakken. Kanskje de kunne vekslet msn adressen med hverandre så kunne de blitt litt kjent der. Husker ikke den jeg men kan komme tilbake til det.

  SvarSlett
 8. Heisann, denne stråleovnen for fremtidig klestørk så helt brilliant ut, kunne du lagt ut navnet på ovnen .? Mange takk, kjell

  SvarSlett
 9. Hei!

  Vi er kjempefornøyd med ovnen og tørkeskapet. Det var elektrikeren fra Elektrona som leverte og monterte ovnen. Snakk med dem så hjelper de sikkert til med type ovn etc..
  Synnøve

  SvarSlett