søndag 23. august 2009

Test av Zen Sand!

Vi har mange planker beiset med ulike farger interiørbeis stående i garasjen. Det er ikke enkelt å finne " den rette" fargen. Imidlertid har vi valgt å forsøke oss med interiørbeis i fargen Zen Sand på begge soverommene i første etasje.

Det betyr i praksis at det ble nok en tidlig søndag morgen med avreise hjemmefra. Denne gangen var det Magnus og jeg som dro til Furutangen, mens Trond og Ole dro på flyshow sammen med tusenvis andre på Rygge :-)


Vi valgte å beise med pensel, to bord i gangen, for så å tørke forsiktig over med klut. Selve arbeidsprosess var veldig grei, men det tar tid når man hele tiden skal beise for så å tørke over.
Det gikk med et helt dynetrekk til å tørke over/av beisen på to soverom.Fargen - ja den tror jeg blir bra. Spesielt opp mot hvite lister (og gardinene på soverommet). Så vi gleder oss til å se hvordan det blir når listene rundt vinduer og dører kommer på.Ellers har vi sjekket lakken som vi hadde på gulvet forrige helg. Den ser helt super ut. Magnus og jeg dekket gulvet med ullpapp og la på ekstra beskyttelse (matter tilsvarende liggeunderlag) i gangsonene.
Nå er det bare 1 1/2 uke til hytta skal være ferdig. Det nærmer seg!

10 kommentarer:

 1. Det ser kjempefint ut! Skal dere ha "skikkelig hvite" lister i tak og gulv? Eller skal de være beiset? Har dere hvite dører også? Mvh. Lisbeth (Nord, nr. 24)

  SvarSlett
 2. Hei Lisbeth!

  Snekkerne hadde satt på taklister, men bare festet dem i enden. Heldigvis, for da fikk jeg beiset under med en liten pensel.

  Vi skal ha hvite lister både på tak og gulv, og rundt dører og vinduer. Har valgt hvite tredører etter å ha blitt skikkelig lei av syrefarget tredører hjemme.

  På hemsen har vi også hvite lister, og her har vi valgt hvit panellakk på tak og vegger.

  Med litt farge på gulv og vegger, syntes vi det blir "hyttete" nok :-)

  Farge på veggene i stua og gangen tror jeg vi venter litt med.

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke strøket ut beisen med noen fille. Du sparer en del tid på deg også. Etter å ha malt to bord, så trekker jeg over på nytt med "tørr" pensel. Dvs. samme pensel, men ikke dyppet i mere beis.
  Passer på å ta hele lengden i et trekk, så det ikke blir noen synlige overganger.

  SvarSlett
 4. Takk for tipset, Roger!Det skal jeg prøve,tar litt tid å tørke av,for det ser jeg man vel må? har du brukt Zen Sand? Flott hytte du har også, tittet på den flere ganger!

  Synnøve, det blir hytte på Overøye, Stordal, ikke langt fra Fjellsetra, nei. Vil prøve oss med Zen Sand både på tak,vegger og taklister på stue og kjøkken for å dempe høyden (ca 4m på stua). Har tenkt å legge 1-stavs gråbeisa eikeparkett til dette. Veldig spent! Hytta er godt igang, snekkerene ferdig ila sept. og så er det vår jobb resten innvendig.
  Hilsen Ålesund som gleder seg til å se det ferdige resultatet ditt !

  SvarSlett
 5. Fargen ser veldig bra ut på veggen din! Tror kanskje vi prøver den på hemsen vår!

  SvarSlett
 6. Hei

  Dette ble kjempefint. Har dere beiset taket selv og evnt hva har dere brukt? Vi skal innrede hytta selv så det kommer nok til å ta litt tid. Tenkte at vi skal prøve å få gjort mest mulig utvendig før vinteren kommer. Så får vi se når den blir ferdig, vi orker ikke stresse med det.

  Hilsen Lina

  SvarSlett
 7. Takk for gode kommentarer og innspill.
  Panelen i taket fikk vi levert ferdig behandlet med hvit panellakk. Det valgte vi etter varme anbefalinger fra andre bloggere.

  SvarSlett
 8. Beisen er gangen og på soverommene på hytta mi er en egen mix, men ikke så ulik Zen Sand. Muligens litt mere gråskjær.
  Hverken på stua eller de andre rommene er beisen tørket av med fille, kun strøket ut med pensel. Først vått, så tørt.

  SvarSlett
 9. Hei.
  Vi har kjøpt tomt nr 10 på Furutangen. Byggestart blir ikke før vår 2011, men vi har kommet langt med planene for det:) Ikke 100% sikre på hytteleverandør ennå, men i løpet av høsten vil vel det være på plass også. Hadde egentlig tenkt til og spørre om hvordan dere gjorde det med lister rundt dører og hvordan dører dere hadde valgt, men det var det allerede noen som hadde spurt om:) Har fulgt bloggen deres siden før sommeren, og vi har også vært en tur oppom hytta deres, men da var det bare snekkere der. Lykke til med innflyttingen, må vel innrømme at jeg er litt misunnelig på at dere er ferdig allerede. Vi møtes vel kanskje på Furutangen.

  SvarSlett
 10. Hei Mali!

  2011 er langt frem i tid! Det har nå gått 1 1/2 siden vi fikk den første informasjonen om Furutangen. Jeg syntes det har vært lang vei frem, men nå er vi i mål snart.
  Det er bare å komme innom når dere er på Furutangen.

  SvarSlett