torsdag 20. august 2009

Bilder til inspirasjon

Etter tips fra Roger (tusen takk) fant vi frem til noen flotte bilder fra en hytte som er til salgs.Dette er nok av en annen prisklasse og størrelse enn hva vi selv bygger men vi syntes bildene er til inspirasjon for egne valg når det gjelder farger.
Et lite søk viste at det er Byggemester Morten Sjemmedal http://www.sjemmedal.no/page/24675/ som står bak firmaet som har bygd hytta. Han har svart velvillig på fargekoder og søndag skal vi prøve om interiørbeis i fargen Zen Sand er like fin i virkeligheten som på bildene.

6 kommentarer:

 1. Hei Synnøve, der kom "drømmebildene" mine. Disse har jeg samlet på en stund. Har også fått koden fra Byggmester Sjemmedal, og ønsker å bruke den innvendig i alle rom. Vi har faktisk også brukt samme arkitekt på vår hytte som Sjemmedal har på sin hjemmeside, nemlig arkitekt Vårdal. Valgte hytta "Torfinnstind" som ligger på hjemmesiden til Sjemmedal. Vi gleder oss til endelig resultat og det gjør vel dokke også ?
  Hilsen Ålesund

  SvarSlett
 2. Den fargen har vi forsøkt! Den er fin, men virker lysere enn den ser ut på bildene synes vi!
  Veldig vanskelig med fargevalg, det er jo avhengig av lys osv. Har testet endel ulike interiørbeis-farger på biter av panel, og tenkte og ta med disse opp på Furutangen i helgen!

  SvarSlett
 3. Hei begge to!

  "Torfinnstind" var ei flott hytte. Når skal dere være ferdig og hvor bygges det? Mange flotte steder på Sunnmøre :-)

  Er veldig spent på fargen. Syntes også den ser lysere ut på planken vi har beiset her hjemme enn på bildene. Skal starte med de to soverommene nede som en test. Denne helgen blir det dagstur for Magnus og meg på søndag. Thotri: har dere tid er det bare å komme innom for å se på fargen på større flate.

  Synnøve

  SvarSlett
 4. Morten Sjemmedal sine sider har også inspirert meg på fargefronten og jeg synes beisen som er brukt er veldig lekker. Hadde vært spennende å høre om hvilke du ender opp med. Vi er ikke så langt i prosessen som dere men er i gang med bygging hvert øyeblikk på Høgevarde i Buskerud (Fam Hansen)

  SvarSlett
 5. Kan du legge ut fargekodene her?

  SvarSlett
 6. Hei!

  På soverommene har vi brukt Jotun Interiørbeis farge 9038 Zen Sand. Listene er levert ferdig behandlet hvit og taket er behandlet med panellakk hvit.

  Vi valgte bare ett strøk med interiørbeis og tørket med fille for å unngå for mørk farge. Er så fornøyd at gang, kjøkken og stue kommer til å få samme farge i løpet av neste år.

  SvarSlett