onsdag 12. august 2009

Gardiner i boks

På hytta har vi valgt å kun ha to forskjellige sorter gardinstoffer. Litt enklere for oss og forhåpentligvis gir det et rolig inntrykk. På alle soverommene skal vi ha foret liftgardiner i dette stoffet:


Med å fore gardinene med tett bomullsstoff håper jeg å unngå rullgardin. På badet og ekstra toalett blir det persienner.
I stua skal vi på de store vinduene ha lange gardiner i lin med brede striper i lyse og brune nyanser. Disse tres på stenger med maljer. På de mindre vinduene (over sofaen og spisestua) blir det liftgardiner i samme stoff. Også disse gardinene fores. Stoffet her har jeg dessverre ikke bilde av.

Oppheng til liftgardinene kjøpte jeg på Stoff og Stil (et utrolig utvalg av stoffer m.m.), mens gardinstoffet handlet jeg på fabrikkutsalget til Solberg Spinderi. Jeg sjekket prisen opp mot butikker, og stoffene vi har valgt var 110,- kroner billigere for meteren på fabrikkutsalget. Det blir litt penger å spare når vi har kjøpt 30 meter stoff. Dessuten var også foret billigere her. Et ekstra pluss at de også klipte opp stoffet i ønskede lengder.

Vanligvis syr jeg gardinene selv, men denne gangen har jeg fått hjelp av Ingunn (søster til svigerinne). Syntes det ble vanskelig med stoff i lange baner og ikke et eget rom til å arbeide og oppbevare dette på.

Ellers har jeg trukket om setene på stolene til spisestua med et mer slitesterkt stoff. Nå mangler det bare å spraye med impregnering før vi pakker dem ned.

1 kommentar:

  1. Hallo! Nå er vi på Furutangen, byggingen av hytta er i full gang. I dag kom takstolene på, veldig morsomt å være her å se .Var en tur rundt på feltet i ettermiddag så nå er dere lokalisert, veldig flott hytte dere har! vi regner med å komme tilbake neste helg for å beise .Kanskje vi sees! Nå leier vi campinghytta her, blir nok det neste gang også. Hilsen Ann-charlotte

    SvarSlett