søndag 4. oktober 2009

Senger og mer Zen Sand

Nå er vi trygt nedkommet fra fjellet etter ei flott uke på fjellet, og for første gang høst"ferie" i egen hytte. De siste dagene hadde værmessig mer preg av vinterferie enn høstferie. Bare se på dette bildet av hytta i dag tidlig.
Vi har brukt dagene godt, og nå gjenstår det overflatebehandling av loftsstue og entre med trapp og trapperom. Dette får vi ta ei helg senere i høst / vinter. De siste dagene har vi i hovedsak brukt til å bygge senger. Trond snekrer og jeg beiser.
Først satt vi sammen sengerammer kjøpt på IKEA. Billige bunner til kun kr. 49, nedsatt fra ca 450,- per stk. Bunnene hadde med rammer. Videre bygde vi fronter med villmarkspanel og pyntelist.

Alt treverk har fått to strøk interiørbeis i fargen Eik, mens list og øverste kant har fått to strøk ekstra med fargen Drivved. Må innrømme at jeg fusket litt i faget og ikke ventet 24 timer mellom strøkene. Det hadde tatt for lang tid.
Ellers har vi montert leselamper fra IKEA over sengene, lagt i madrasser og redd opp med to senger på ett rom og fire senger på det andre soverommet på loftet. Når jeg skulle re opp sengene oppdaget vi at det hadde vært lurt å legge inn to centimeter ekstra på rammen. Det er vondt å re opp nå det blir trangt mellom rammen og madrassen. Så på køyesengene vi nå holder på å bygge på det ene soverrommet i første etasje blir det med litt mer rom mellom ramme og madrass.
Mellom sengebyggingen har jeg montert gardiner på soverommene og behandlet veggene i første etasje med interiørbeis i fargen Zen Sand. Her et bilde fra gangen.

9 kommentarer:

 1. Veldig flotte senger. 10 ganger bedre enn ferdigsenger fra de vanlige møbelkjedene.

  SvarSlett
 2. Hallo!
  Dere kom dere vel hjem i går dere også, det var mye kø.Vi brukte 2,5 time lengre enn vanlig.
  Sengene ser kjempe fine ut nå er alt klart til storbesøk hos dere. Koselig å bli kjent med dere.
  Vi sees sikkert snart igjen!

  SvarSlett
 3. Dette ble virkelig flott! Det er god inspirasjon å følge med på bloggen din;-)

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene :-)

  Ann-Charlotte; det var nok mindre kø når vi kjørte, men var spent på kjøreforholdene. Spesielt siden vi våknet til brøyting av veien søndag morgen. Nå blir det skifte til vinterdekk.

  SvarSlett
 5. Hei Synnøve

  Så fine sengene var! Dere er skikkelig flinke!
  Ser dere har hatt "Kong Vinter" på besøk dere også. Heldigvis forsvant snøen hos oss igjen. Og vi håper inderlig at den ikke kommer tilbake før taket er ferdig! Tyveken er jo sterk, men tror vel ikke den tåler allverden med snø! Så tvi, tvi.
  Klem fra Ann-Christin.

  SvarSlett
 6. Bilde av hytta med snø så idyllisk og herlig ut! Vi er en familie som vurderer å kjøpe på Furutangen men er litt skeptiske med tanke på Skytefelt Østlandet. Har dere merket noe til dette ?

  SvarSlett
 7. Hei!

  Bortsett fra et fly som fløy lavt i sommer har vi til guttenes skuffelse ikke merket noe til skytefeltet. Heller ikke på vei til Furutangen. Jeg har ikke hørt noen som har hatt hytte i området lenger enn oss si noe om at de har merket skytefeltet.

  Ellers er vi veldig fornøyd med området, og gleder oss til å teste det gjennom hele året.

  SvarSlett
 8. Hei og takk for sist!
  Sengene ser veldig fine ut:-)
  Har dere tenkt dere oppover i helgen?

  SvarSlett
 9. Hei igjen!

  Ja, det blir Furutangen også kommende helg.

  Synnøve

  SvarSlett