torsdag 8. oktober 2009

Hva gjør dere over kjøkkenbenken?

Vi har behandlet panelen mellom over- og underskap på kjøkkenet med interiørbeis. Det er behov for å gjøre noe mer her for å beskytte mot vannsøl og fettsprut.

Er litt i tvil om vi skal lakke siden det er åpen løsning og panelen fortsetter bortover til spiseplassen.

Vi har vurdert voks, men også sett på muligheter for å skru på glass. Se på denne linken her: http://www.okside.no/
Er det andre alternativer? Hva har andre gjort?

16 kommentarer:

 1. Hei Synnøve
  Ei venninne av meg har brukt mønstret, gjennomsiktig glass over kjøkkenbenken. Dette synes jeg ble veldig fint. Da ser du fortsatt panelen under. Leverandøren var Lørenskog Glass. TLF: 67 90 47 75. post@glassmester1.no
  Hilsen Bente

  SvarSlett
 2. Synes det var mange fine glass å velge i på linken du la ved. Tror jeg ville valg glass selv, jeg er i oppstart av hyttebygging og det er en stund til at jeg kan se det ferdige resultatet. Og jeg synes det er synd å skjule treverket. Glass er nok det jeg ville gått for :-)

  SvarSlett
 3. Hei

  Jeg har klart glass over benkene hjemme og det funker vedlig fint, men det bør legges en silikonfuge i nederkant. Fordelen med klart glass er at du ser bakgrunnen. Vi tenkte slik at vi enkelt kunne velge ny farge på veggen når vi ønsket. Vårt glass er kjøpt hos en vanlig glassmester som boret hull og slipte kantene. Det var mange fine glass på linken din. Hadde sikkert vurdert noe derfra om det hadde vært et alternativ for 7 år siden.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Vi vurderer klart glass hos oss!

  SvarSlett
 5. Ikke lett. Vi skrudde opp glassplater på kjøkkenet i huset vårt og endte opp med å skru til så to av fire plater sprakk... så vær forsiktig med slikt. Vi bor i 110 år gammelt hus og det viste seg at veggene var for skjeve til å ha glass på. Men det er vel kanskje vater hos dere? Hvis ikke så ville jeg vært litt obs på dette. Vi skal ha noen plater som ser ut som fliser bare....helt enkelt og greit...

  SvarSlett
 6. Jeg behandlet interiørbeisen over hele kjøkkenbenken med et strøk vannbasert klarlakk. Vannbasert lakk vises ikke like godt som oljebasert lakk.
  Men pass på å ikke bruke for mye. Ansamlinger av lakk i sprekker etc. vil få en svak gråhvit tone.


  Roger

  SvarSlett
 7. Vi har klart glass, ikke så veldig fornøyd, vansklig å få pen fuge samtidig som støv, smuss osv. syntes veldig godt på baksiden av glasset. Potetene kokte over en dag, da hadde vi kondens på baksiden av glasset lenge. Okside sin løsning ser veldig bra ut, hadde nok valgt det i dag, for glass er supert.

  SvarSlett
 8. Vi har klart herdet glass med slipte kanter hjemme. (Kan se for meg at det kan bli fint med panel bak også.)Det er ikke festet med skruer, men med en tynn aluminiumslist oppe og nede. Denne er igjen festet med dobbeltsidig teip og klar blank silikon. Det ser foreløpig ut til å fungere fin, men har ikke hatt det mer enn et par måneder. Det er viktig at vaske glasset godt på baksiden når det settes opp, og at det blir tettet på alle sider. De som monterer bør bruke engangshansker for å unngå fingeravtrykk og fettflekker;-) Må vaskes med Jif-universal el. liknene, med klut vann blir det ikke så "vakkert" når lyset står på!

  SvarSlett
 9. Vi brukte båtlakk i badstuen og hadde litt til overs. Veldig lett å legge på, ganske matt slik at det ikke blir noe påtagelig at veggene er behandlet, men baconsprut, vaffelrøre fra sist tur og rester fra sylting og safting lar seg lett tørke av med vanlig tørkerull. Vi er i alle fall veldig fornøyd - ikke minst fordi det var så enkelt! 3 lag, men med omlakkering innen 20 minutter for hvert lag og like enkelt som å stryke på vann blir man raskt ferdig!

  Mange muligheter. Lykke til med valget :)

  SvarSlett
 10. Hei! Har sendt deg en mail som du spurte etter!

  Trine

  SvarSlett
 11. Hei igjen!

  Takk for alle gode tilbakemeldinger. Ble litt fristet at båtlakken, men skal først sjekke ut hva prisen blir hos Okside. Målet er å få det opp før julematen skal tilberedes :-)

  SvarSlett
 12. Heisan! Ble veldig i tvil om hva man skal legge bak komfyr og vask nå ja... Er spent på prisen du får hos Okside. Syntes det hjortemotivet var lekkert, siden hyttebyggeren er hjortejeger. Tenkte også på flis, men da må jeg vel bestemme meg på forhånd og ikke legge panel på de aktuelle feltene, men en tynn plate før flislegging kanskje...
  PS; har ikke hørt fra svigers idag, så håper de ikke sitter fast i betongen...hehe...
  Hilsen Merete

  SvarSlett
 13. Hei

  Jeg ga også tipset om båtlakk til hyttenaboene som så resultatet hos oss. Dessverre bestemte de seg for å prøve gulvlakk i steden. Dette ble litt gulere og ga en gulaktig skygge slik at de fikk synlige penselstrøk på den nymalte veggen. Vi ser ingen merker hos oss, men forsøk kanskje på et stykke panel behandlet likt som kjøkkenveggen.

  Lykke til :-)

  SvarSlett
 14. Hei Christina!

  Et lite spørsmål: Når dere behandlet med båtlakk - ble det synlig skille mot panel som ikke ble behandlet med lakken?

  Problemet for oss er at panelen over kjøkkenbenken fortsetter videre inn i spiseplassen.

  SvarSlett
 15. Hei

  Vi har liggende panel i kjøkkenet men bestillte villmarkspanel i "spisestuen", så hos oss synes ikke overgangen da vi har en naturlig avslutning av kjøkkenpanelet. Uansett er det en form for matt glans som er nesten usynlig, men jeg vil ikke love noe... Tror skjøten gjør veldig lite av seg hvis dere for eksempel avslutter 1. strøk med meskeringstape i rett linje mellom overskap og avslutning på benk, fjerner maskeringstapen når dere er ferdig og tar en lofri fille og myker opp linjen. Strøk nummer to kan avsluttes litt "utglidende" nærmere komfyren og det tredje strøket avsluttes enda nærmere komfyren. På den måten tror jeg overgangen til stuen blir glidende og veldig lite synlig. Hvis det ene strøket allikevel skulle bli synlig, så er det i alle fall en rett, "myk" strek. Dere vil ha tre lag over komfyren og vasken, som tross alt er det viktigste...
  Har dere et behandlet panelstykke hadde jeg prøvd - hvis dere har badstu og allikevek skal behandle gulvet der med båtlakk.

  Christina

  SvarSlett
 16. Hei.

  Hvilken type båtlakk brukte dere?

  SvarSlett