onsdag 29. juli 2009

Vi rydder tomta

Siden snekkerne er i full gang med hytta vår innvendig har vi brukt noen dager på Furutangen på å beise vannbordene på taket og gjenstående vegg, samt rydde tomta.


For en jobb det er å rydde vekk greiner og røtter i store hauger! Syntes vi har bært og dratt alle fire i tre lange dager. I tillegg har vi kappet opp trær som falt overende i forbindelse med anleggsarbeidet på tomta. Ut av dette har vi fått en stor stabel med stokker som skal kappes til ved senere i høst (eller neste år).


Det er ufattelig mange greiner på et stort furu eller grantre!


Først hadde vi tenkt å brenne alt rusket, men det ville ha blitt tidenes St.Hansbål med stor fare for omgivelsene. Etter å ha snakket med noen fra Wiggo Rønningen maskin ser det ut som vi får til en avtale om at de kan ta det med til en fyllplass, men da må alt legges i en stor haug ved veien slik at maskinene kan laste det på en dumper. Vi har derfor brukt en stor presenning til å kaste rusket på, for så å dra lasset til veien. Det er mange turer frem og tilbake.


Litt tid til tur i området har det også blitt, med sanking av blåbær til dessert! Bildet er fra toppen av slalombakken.

Innvendig i hytta er de i gang med panel på veggene i både 1. og 2. etg, varmekablene er ferdig og det er lagt panel i taket. Skal komme med flere bilder fra arbeidet inne i løpet av få dager.
2 kommentarer:

 1. Oppdaget tilfeldigvis bloggen din i går og vi leste alle innleggene. Så interessant å lese og se bildene. Så spennende nå når hytta nærmer seg ferdig. Vi er et par midt i 30-åra som har en hyttedrøm, men har foreløbig ikke råd, tror vi... Vi drømmer og fantaserer og ser i hyttekataloger :)) Vi ønsker dere lykke til med resten av arbeidet og gleder oss til å se det ferdige resultatet!

  SvarSlett
 2. Hei igjen! Takk for hyggelig tilbakemelding.

  Det har vært en lang prosess for oss også frem til egen hytte. Hadde først tenkt å kjøpe brukt, men var vanskelig å finne noe vi likte, samt at det ofte er mye selvgjort på eldre hytter med usikre resultater (elektrisk anlegg, rør etc).

  Vet at de har kampanjer på Furutangen for nytt felt med ferdige hytter, se www.furutangen.no om dette er et område som er aktuelt for dere.

  Økonomisk trodde vi alt skulle "gå skeis" i fjor høst når rentene steg voldsomt. Nå har vi låst halvparten av lånesummen på laveste fastrente og er veldig fornøyd.

  SvarSlett