lørdag 11. juli 2009

Plassering av elektriske punkt

Vi har sammen med Lars Ingar i Elektrona brukt litt tid på å bli enige om plassering av elektriske punkter i hytta vår. Har tatt utgangspunkt i ønsket om nok punkter og at de plasseres slik at det er naturlig og enkle å ta de i bruk.

Blant annet har vi flyttet ovnen på det ene soverommet fordi den tok plassen vi hadde tenkt å bruke til en kombinert lav kommode og nattbord. Ovn på stue er også blitt flyttet for å ikke komme i konflikt med sofa. Vi har også lagt inn ekstra downlights i 1. etg, og vil har det som hovedlyskilde på alle rom utenom soverom. På loftet er det downlights i alle rom siden det der er så lav takhøyde.


Ute har vi plasser downlights over inngangsdøren og satt opp ekstra utelampe mot innkjørselen. Vi har ikke valgt mange ekstra lyspunkter utenom disse utvendig, fordi det er en hytta på fjellet og vi ikke ønsker et lysene objekt når det ellers er mørkt rundt hytta.
Siden vi skal bygge tørkskap i entreen har vi også fått med ekstra punkt til varmeovnen inne i skapet.

Det ble mange downlights, 36 i totalt antall ute og inne!


5 kommentarer:

 1. Hei!

  Nyttig og fin side dere har :-) Ser ut som et gjennomtenkt og flott hytteprosjekt.

  Finnes det muligheter til å se det elektriske oppsettet på et større bilde, evt sende på e-post?

  Kjetil (kaha@broadpark.no)

  SvarSlett
 2. Hei Kjetil!

  Hvis du høyreklikker på bildet kan du kopiere å legge det inn i eget dokument, for så å forstørre så mye du ønsker.

  Bygger dere også hytte?

  Vi har gjort noen små endringer etter forslag fra elektriker bl.a tre downlights i entreen for bedre lys og mindre skygger.

  SvarSlett
 3. Hei igjen!

  Problemet er at så lenge bildet er lite, vil oppløsningen bli dårlig når det forstørres. Som f.eks. når jeg åpner det i Photoshop.

  Vi skal bygge. Har ventet i tre år på at tomtefeltet skal bli ferdigregulert. Ser ut til at det går enda et år... Familiehytta har hele veien vært et av alternativene, så det er spennende å følge noen som har tatt dette valget :-)

  Kjetil (kaha@broadpark.no)

  SvarSlett
 4. Hei Synnøve - vi skal jo også bygge en Blefjell hytte, og jeg har samme problem som Kjetil, jeg får ikke bildet ditt tydelig. Har du det i en annen oppløsning eller format eller noe? Det hadde vært nyttig ifb med planlegging av elpunkter. Takker på forhånd.

  SvarSlett
 5. Hei!

  Hvis du sender meg en e-post på s-roald@online.no kan jeg sende deg bildet direkte.

  Synnøve

  SvarSlett