torsdag 16. juli 2009

4 dagers intens innsats!

Tidlig søndag morgen (kl. 07.00) var vi på vei til Furutangen for 4 dager med egeninnsats. Målet var å få beiset mest mulig, men vi hadde også med diverse redskaper for utearbeid siden værvarselet var mildt sagt utrygt. Heldigvis ble det bare en time i løpet av de fire dagene vi måtte avbryte pga regn, ellers flott vær for beising med stort sett skyet og 17 grader.

Denne gangen hadde vi leid en av de nye hyttene som er bygd for utleie. Veldig deilig med anledning til å dusje etter endt dagsverk, og ikke minst sove godt. Det ble lange dager med 14 timer på en dag som rekord. Den kvelden ønsket jeg med badekar!


Med guttene sendt til Vestlandet på ferie fikk Trond og jeg beiset ferdig to strøk alle vegger bortsett fra den ene siden. Vi valgte å prioritere de sidene som vender mot nedkjøring, inngang og terrasse. Fremdeles er vi veldig fornøyd med inngangspartiet, men det tar tid å beise når det er mye kriker og kroker.Fanny var med på egeninnsats og med skinnet sitt plassert på terrassen hadde hun full oversikt over all aktiviteten på Furutangen. Spesielt viktig var det å passe på at de skumle lastebilene ikke kom for nær hytta.


Siste dagen var vi så heldig å få låne et stillas med et snekkerlag fra Oslo som arbeidet på Furutangen. Dermed fikk vi også beiset begge gavlene.
Før vi blir ferdig går det med 80 liter beis! Har også erfart at det er lurt å utstyre seg med ruller i to ulike bredder, koster og en radiatorpensel!


Vi ønsket også å bruke disse dagene til å få snakket med håndtverkerne som arbeidet på hytta. Vi fikk ordnet med tilrettelegging av masser rundt hytta, gjennomgått tegningene for det elektriske systemet med elektrikerne i hytta og gjennomgått diverse egne ønsker med Svein Mikalsen i Familiehytta. Veldig greit å gjennomgå alle detaljer slik at vi alle er eninge og har samme forståelse av alt fra plassering av downlights til utslagsvask.Ellers har vi fått snakket med mange hyggelig fremtidige hyttenaboer og diskutert ulike løsninger og valg. Det er mange som skal igang like etter ferien.

4 kommentarer:

 1. furutangen nord nr 318. juli 2009 kl. 00:07

  Hei! Dette var gøy å lese. Vi er en famile fra Halden som skal bygge Familiehytta Osen59 på tomt nr 3. Er lovt den ferdig i uke 40, skal sette opp kjøkkenet,verandaen og 2 etg selv.Vi er veldig spente på om de setter igang snart, har avtale om tlf møte med Familihytta til tirsdag.Vi har en gutt på 9år og en gutt på 12år.Hilsen Ann-Charlotte Austerheim

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Da har vi nesten jevngamle gutter.

  Tror ikke de var i gang med tomta deres når vi var der forrige uke, men med arbeidsdagene (kl. 07.00 - 23.00) til graverne går det unna.

  Det er bare å komme innom oss om dere skal til Furutangen en tur, og vi tilstede.

  SvarSlett
 3. Hei igjen, Synnøve! Ser veldig bra og flott ut! "Tygger" litt på det med hvilken beissort jeg skal kjøpe ; Jotun (3 strøk m/dyr grunning) eller Butinox (2 strøk og uten grunning). Regnet du på dette prismessig ? Har fått prutet ned Jotun-beisen til kr 598,- og litt ned på Visir-grunning også. Men så er det ALT arbeidet med 3 strøk kontra 2 strøk. Kan det være at Visir-grunningen gjør at det ikke suger så kraftig på 3.strøket? Ser du er oppe i 80 ltr med beis nå...Takker for evt gode tips og svar !
  Hilsen Merete på Sunnmøre

  SvarSlett
 4. Hei Merete!
  Vi ønsket oljebeis og ikke dekkbeis for at treverket skulle vises noe mer. Ulempen er at oljebeis ikke har så lang garantitid (farge og dekkevne) som dekkbeis, men syntes at Butinox sin nye beis med 8 års garanti begynner å bli bra.
  Noe av beisen kjøpte jeg til fast lavpris hos OBS bygg og noe på tilbud samme sted. Mye billigere enn hos andre kjeder.
  Det går med mye mer beis enn vi hadde forventet. Vi har nok ikke regnet godt nok på utbygget over inngangspartiet og at vi har utvidet terrassen.
  Når det gjelder grunning og antall strøk er jeg ikke tvil om at vi ville ha valgt samme løsning en annen gang. Uansett om det blir enklere på påføre grunning / beis tredje gang veier det ikke opp for alt arbeidet med selv beisingen og ikke minst dekke til det som ikke skal bli flekkete av beis.
  Dessuten er grunningen også dyr, og du sliter mer på pensler og ruller.
  Lykke til!
  Vi gleder oss nå til å komme i gang med andre ting!

  SvarSlett