onsdag 18. mars 2009

Furugulv

I hytta vår er det planlagt furugulv i alle rom bortsett fra entre og bad. Imidlertid er vi nå begynt å tvile på om det er hensiktsmessig med tanke på aktiv bruk av både barn, voksne og hund, siden furugulvet er mykt og det lett blir stykke merker. Er det noen som har erfaring med dette, og ville dere eventuelt valgt annet gulv om hytta skulle bygges på nytt?

5 kommentarer:

 1. Vi har også planlegt furugulv og har selv også hund. Vi forventer derfor at det tråkket som blir på gulvet noen ikke bare vil være a rene soker og poter :) Velger likevel tregulv fordi det er så mye mer behaglig for bena å gå på. Greit med hardt gulv i gang og på bad, men jeg synes det blir for "kaldt" i oppholdsrom. Jeg har sette en del oljede tregulv bli veldig stygge så vi vurderer lut og så lakk.
  Ser at det finnes masse gode råd på nettet:
  Din side har en bra guide til behandling av tregulv: http://www.dinside.no/262745/tregulv-trinn-for-trinn
  Eller så kan dere gjøre slik Hytteavisen anbefaler: "Tramp grus ned i ditt nye hyttegulv, eller stikk hull med syl i et allerede slitt gulv. Det kan virke både meningsløst og brutalt, men resultatet kan bli spennende, fargerikt og helt unikt" http://www.hytteavisen.no/gi-gloed-til-gulvet.4475374-49617.html
  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Hei! Vi la furugulv på soverommet på hytten, der bor vi to voksne og to hunder. Er vel ikke det rommet med mest slitasje, men nå etter tre år er det like fint. Vi lakket det med hvit panellakk før vi gikk over med tre strøk stjernelakk.

  SvarSlett
 3. Jeg har nylig bygget hytte, og har brukt børstet og beiset furugulv fra DalaFloda i alle rom bortsett fra gang og bad (som har fliser). Børstet furugulv fra Dalafloda er 50% hardere enn standard furugulv.
  Dette gulvet finnes i flere fargevarianter.
  Jeg valgte dette gulvet pga. slitestyrken.

  Snakket med representanter fra HyttePlan sin utstilling på Hellerudsletta utenfor Oslo, der et slikt gulv er brukt i ca. 3 år nå. Der tramper folk inn med utesko hver dag hele året, og gulvet bærer ikke preg av noe slitasje.
  Andre utstillingshytter i samme område med vanlige lakkede furugulv, ser derimot veldig slitt ut.

  Link til DataFloda: http://www.dalafloda.com/default.asp?PageID=1040

  Link til mitt hytteprosjekt:
  http://www.samdal.com/hytte_ferdig.htm

  SvarSlett
 4. Eikeplank i et utall varianter og farger kan jo være et alternativ.

  SvarSlett
 5. Jeg synes heltregulv er så vakkert, så jeg har selv lagt furugulv i hele leiligheten min og har lakket det med en tokomponentlakk med hvitt pigment i. Det er pent, men tåler INGENTING. Det blir veldig lett merker, så hvis jeg noen gang skal flytte, håper jeg jeg finner et bedre alternativ. Vennlig hilsen, Elisabeth

  SvarSlett