tirsdag 9. juni 2009

Med fokus på brannsikring

Det er skremmende tall på antall hyttebranner i Norge. Mange branner skyldes nok mye bruk av bar ild og selvgjorte elektriske løsninger. Vi er forsiktige med bruk av lys og varme hjemme hos oss selv, og dette vil vi nok også videreføre på hytta. Dessuten bygger vi nytt og vil få helt nytt elektrisk opplegg.


Slik vi ser det er det to ting som gjelder:

- Hindre at brann oppstår

- Forhindre stor skade om brann skulle oppstå

Til dette arbeidet har vi fått hjelp av René Depuis i firmaet Trygg & Sikker. Med hans hjelp har vi fått tegnet inn plassering av seriekoblede røykvarslere, samt plassering av brannslange og skumapparat.

Vi har valgt 7 stk Deltronic PHR-1211M trådløs optisk / termisk varsler og de plasseres i alle soverom. På hovedplan har vi valgt brannslange som monteres på teknisk rom, mens det vil være skumapparat på loftet. Etter anbefalinger fra Trygg & Sikker vil røykvarslere på loftet plasseres 1 meter ned fra høyeste punkt. Der vil de fange opp røyk og gasser tidligst mulig.

Ellers vil vi snakke med elektriker om muligheter for å koble kontakter til oppvaskmaskin, komfyr og kaffetrakter på en felles bryter slik at disse kan slås av samlet om kvelden og når vi drar fra hytta.

Selv om vi er forsiktige med bar ild, har også vi stearinlys på bordet i festlige lag og ellers når familien skal kose seg. Men vi setter ikke stearinlys i vindu der det er gardiner, og er nøye med å slukke når vi forlater huset eller hytta.

En annen fordel med å tenke brannsikring på hytta er lavere forsikringspremie, og skulle uhellet være ute er du sikret full utbetaling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar