søndag 13. desember 2009

Hvordan holdes hytta varm - nok?

Som ferske hytteeiere er vi usikre på hvor varm hytta må være når vi ikke er tilstede for å unngå frostskader, og hvordan sikrer vi dette på best mulig måte?Vi har innstallert "Ring hytta varm med frostsikring" med løsning fra Hyttami. Dette fungerer veldig bra, men ennå har det ikke blitt skikkelig kaldt. Dere som har en slik løsning: Holder dette i skikkelig kuldeperioder?Gjennom denne teknisk løsningen kan vi selv sjekke temperaturen hjemmefra og da får vi blant annet følgende bilde:

Når vi reiser fra hytta stiller vi ovnene på ønsket temperatur og før vi reiser til hytta igjen skrur vi ovnene på igjen via Internett eller sms.

I forbindelse med varme og lufting lurer vi også på hvor mange ventiler dere lar stå åpne. Vi setter ventilene på innerste stille, men er det nødvendig å ha åpne ventiler i alle rom?

Ble noen spørsmål dette, men målet er jo å gjøre dette må en mest mulig økonomisk måte og uten fare for frost- og vannskader.

3 kommentarer:

 1. Jeg tror dette spørsmålet best besvares om du legger det ut på byggehytte.no Flere kan dele sine erfaringer, og komme med inspill på denne problemstillingen.

  SvarSlett
 2. Hei

  Vi har bra erfaring med å ha alle ventiler oppe, alle innvendige dører oppe og 1 1000 W panelovn i stuen innstilt på 10 grader. Dvs at når det er som kaldest ute er det fremdeles varmegrader (så vidt) i hytten, og pga åpne ventiler holdes hytten tørr og den er rask å varme opp.
  Vi har dessverre ikke de tekniske løsningene dere har, men gjennom 2 år har det ikke frosset hos oss i alle fall...

  Lykke til med hyttelivet, det er helt topp:-)

  SvarSlett
 3. Hei
  Dere har gjort et godt valg med "Hyttami". Litt om våre erfaringer og anbefalinger etter en del bruk av systemet: Det holder fint i kuldeperioder når varmekildene er dimensjonert for arealet. Vi har bygget mange hytter med varmestyring fra Hyttami.no. 30 av hyttene på Geilo siden 04 har dette systemet. Dette fungerer utmerket. Det er smart å intallere temp føler både inne og ute, da kan du i kontrollpanelet sjekke temperaturen. I tillegg vil du få en melding (sms/e-post) om temperaturen faller under innstilt verdi, sparetemp. Det er ikke nødvendig å ha mange ventiler oppe, kun litt åpning i hver enda av hytta og la dørene stå oppe. Vi bruker lofts vifte fra Flexit med avtrekk fra våtrom og lar denne stå på minste hastighet.
  Systemet kan brukes enten du har panelovner, varmekabler eller vannbåren varme.

  SvarSlett