onsdag 25. februar 2009

Mørke farger, eller lyse farger, eller ....


Vi har hatt mange diskusjoner om fargevalg innendørs på hytta. Men etter å ha tørket støv i syrebeiset vinduskarmer (vi bygde hus i 1994) i mange år, er ønsket om mindre støvtørking større enn ønsket om røde vinduskarmer på hytta. Det blir derfor ferdig malte hvite vinduer på hytta vår.
Når vi bygde hus skulle det være ulike farger i alle rom. Stor var fortvilelsen når vi ikke klarte å komme opp med en ny farge på vaskerommet og "måtte" ha samme farge som på et av soverommene. På hytta vil vi ha gjennomgående samme farge på alle vegger. Men hvilken farge? Dessuten gjenstår det å velge farger på kjøkkenfronter, gulv, tak, gardiner, møbler ......

5 kommentarer:

 1. Hei! Vi ble ferdig med hytteprosjektet vårt i mai 2008. Spennende å følge prosjektet deres, selv om vi er ferdig selv. Vi har faktisk både hytte på Furutangen og hytte fra Familiehytta, så det er jo ikke ulikt deres prosjekt:-)

  Mvh
  Per Espen

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med en "hyttenabo" her inne. Hvilken hytte har dere bygd?
  Skriv gjerne litt om deres erfaringer, og ikke minst om det er noe du ville gjort anderledes om dere skulle bygd om igjen.

  SvarSlett
 3. Så artig at du har laget en blogg om hytteprosjektet dåkkers!

  Jeg har nettopp malt leiligheten i 1. etg. i huset mitt (2 soverom, stue, kjøkken og gang) i samme farge : Magnolia. Det ble fint og lyst (syns jeg). Lykke til med valget.

  SvarSlett
 4. Hei igjen! Vi har bygget den samme hytta som dere(Blefjell), men det er tydeligvis gjort noen endringer siden vi kjøpte, for våres er "bare" 88 kvm (+hems).
  Får først si litt om de tingene vi er fornøyd med å ha valgt:
  -ekstra stor gang
  -høy himling i stue/kjøkken
  -beholdt det lille rommet mellom soverommene nede som innebod(valgte et mindre vindu enn standard).
  -Ferdigmalte hvite vinduer og innerdører.
  -Torvtak

  Av ting vi kanskje ville gjort annerledes:
  -hatt større vinduer på stua/spisestua
  -valgt vinduer med avtagbare sprosser. Standardvinduene til Familiehytta tar laaaang tid å pusse:-)

  Når det gjelder innvendig fargevalg, har vi på vegger og tak kalkhvit panellakk. På gulvene har vi hasselnøtt farget olje.

  Som du skjønner er vi stort sett veldig fornøyde med hytta og løsningene vi har valgt. Skulle dere ha lyst, er dere velkomne innom på "visning"

  Mvh
  Per Espen

  SvarSlett
 5. Tusen takk for at du har fortalt om deres erfaringer. Det er nok farger vi også vurderer. Spesielt siden vi har valgt å beholde hems over hele hytten i andre etasje, og derfor vil ha lysere tak for "å lette" inntrykket.
  Du skal ikke se bort fra at vi "banker på" en dag. Har sett at det er flere Familiehytter på Furutangen.

  SvarSlett